De Fysieke Pijler is binnen gemeente Neder-Betuwe verantwoordelijk voor de ontwikkeling, inrichting en het beheer van de fysieke leefomgeving. Denk hierbij aan de realisatie van woningbouw, infrastructuur, landschap en natuur. We werken samen aan een duurzame openbare ruimte. Daarbij gaat het over onder andere riolering, groen, straatmeubilair. Dit alles doen we in overleg met bestuurders, inwoners, ondernemers, samenwerkingspartners en andere gemeenten in de regio.
Veelzijdig in je vakgebied
Arie is beleidsadviseur mobiliteit bij gemeente Neder-Betuwe. Hij zet zich al 22 jaar in voor onze inwoners. Het werk als verkeerskundige is veelzijdig, vertelt Arie. “Je werkt aan een breed scala aan projecten die gericht zijn op bijvoorbeeld het verbeteren van de verkeersveiligheid. Maar ik houd me ook bezig met het ontwikkelen van woonwijken, de realisatie van parkeergelegenheid en het bevorderen van duurzame mobiliteit.”
Dit doet hij 36 uur per week, meestal verdeeld over vier dagen. “Dat is afgestemd op het werk van mijn vrouw en de zorg voor onze kinderen. De vrijdag is mijn vrije dag, maar deze zet ik ook regelmatig in als (gedeeltelijke) werkdag vanwege de flexibiliteit op andere dagen.”
Kleine gemeente, grote ambities
Ayla werkt voornamelijk aan maatschappelijke projecten die bijdragen aan klimaatadaptatie en biodiversiteit in de fysieke leefomgeving van Neder-Betuwe. Zo zorgt ze samen met haar collega’s voor meer koele zones door schaduwbomen te planten en creëren ze ruimte voor vlinders en bijen. Ze is trots op deze inspanningen, die bijdragen aan een groenere en leefbare omgeving.
In 2022 kwam Ayla als zij-instromer onze gemeente binnen. “De ontwikkelingsmogelijkheden zijn echt top geregeld! Zowel op persoonlijk als professioneel vlak wordt mijn ontwikkeling enorm gestimuleerd,” vertelt ze enthousiast. Ayla raadt iedereen aan om bij Gemeente Neder-Betuwe te komen werken. “Het is een kleine gemeente met grote ambities, wat het werken hier niet alleen uitdagend, maar ook erg inspirerend maakt.”